Tizenöt napon belül ki kell adnia a Magyar Narancs számára a MÁV Magyar Államvasutak Zrt.-nek a MÁV Cargo és a Rail Cargo Austria-GYSEV Zrt. konzorcium között létrejött részvény-adásvételi szerződést; a Fővárosi Bíróság előző nap született, elsőfokú, nem jogerős ítéletéről Bojtár B. Endre, közölte szerdán a hetilap főszerkesztője.

Közlése szerint a bíróság az ítélet indokolásában megállapította, hogy az alperes kizárólagos állami tulajdonban levő, közfeladatokat ellátó vállalkozás, amelynek minden, az állami vagyonnal való gazdálkodási cselekménye közérdekű adatnak minősül.

Mint mondta, a döntés szerint ennek megfelelően a külön vállalkozásba kiszervezett teherszállítási üzletág értékesítésére irányuló szerződést teljes egészében – a Polgári törvénykönyv üzleti titokra vonatkozó rendelkezéseinek sérelme nélkül – nyilvánosságra kell hozni.

Emlékeztetett arra is: a MÁV-nak 15 napja van az ítélet kézhezvételétől arra, hogy elfogadja és teljesítse az abban foglaltakat, vagy megfellebbezze a döntést.