A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) 2008. július 10-én kelt levelében arra hívja fel az Internet Szolgáltatók Tanácsa figyelmét, hogy az “olimpia” és “olimpiai” elnevezés használatát a 2004 évi I. törvény (sporttörvény) szigorúan szabályozza és korlátozza.

2004. évi I. törvény 38.§ (5) bekezdése értelmében:

(5) A MOB kizárólagosan jogosult a NOB előírásaival összhangban:

  • a) a sportágak és a sportolók nevezésére a téli és nyári olimpiai játékokra, valamint a téli és nyári európai ifjúsági olimpiai bajnokságokra,
  • b) az olimpiai zászló, jelvény, jelmondat, valamint az “olimpia” és az “olimpiai” elnevezés kereskedelmi vagy egyéb célú felhasználására, illetve ezek mások általi használatának, hasznosításának engedélyezésére, valamint az ezzel kapcsolatos vagyoni jogok gyakorlására, illetve az ezekkel való rendelkezésre.

A MOB levelében felszólítja az Internet Szolgáltatók Tanácsát, hogy a törvény nevében akadályozza meg a jogellenes domain név regisztrációs kérelmeket, amelyek a MOB engedélyének hiányában akár az “olimpia”, akár az “olimpiai” elnevezést tartalmazzák.

Miután a Domainregisztrációs Szabályzat 2.2.2 pontja szerint nem választható és használható olyan domain név, amely jelentéstartalmára nézve és/vagy használatára nézve gyaníthatóan jogellenes, ezért a MOB kérésének az igények elbírálásának folyamatában a Nyilvántartó a jövőben eleget kell tegyen. A jogszabály nem említ kivételt, ezek szerint minden “olimpia” vagy “olimpiai” kifejezés használatához (még akkor is, ha pl. diák-olimpia, vagy bármi egyéb összetételben fordul is elő, illetve bármi egyéb célú lenne is a felhasználása) szükséges a MOB engedélye.