Joghallgatók és frissen végzett jogászok számára hirdet nemzetközi esszéíró pályázatot a Schönherr, Ausztria és a közép-kelet-európai régió élvonalbeli jogi szolgáltatója. A „SCEEEC 08” elnevezésű, 5000 euró díjazású pályázatra magyar egyetemisták és pályakezdők jelentkezését várják a szervezők, a román, szerb, ukrán és bolgár pályázók mellett.

Az angol nyelvű esszéket egy, a pályázó által szabadon választott, aktuális kereskedelmi jogi témában kell benyújtani a pályázó rövid önéletrajzával együtt. A maximum öt oldal terjedelmű tanulmányok leadási határideje 2008. szeptember 30. Az egyes helyi zsűrik minden országból a legkiemelkedőbb pályamunkát juttatják tovább az ausztriai döntőbe. A pályázat nyertesét a Bécsben megrendezésre kerülő utolsó fordulóban választja ki a nemzetközileg is elismert jogászokból álló zsűri, akik előtt a döntősök ismertetik esszéiket és bemutatják szaktudásukat, valamint prezentációs készségüket. A pályázatok elbírálásánál kiemelt szempont az eredetiség, a tartalom, az íráskészség és az érvelési technika.

A Közép-Kelet-Európa több országában meghirdetett nemzetközi pályázat hazai koordinálását a magyarországi partner, a Schönherr Szécsényi Ügyvédi Iroda végzi. „A határokon átívelő tranzakciók során a piac elvárja az ügyvédi irodáktól, hogy a régió valamennyi érintett piacán egységesen magas színvonalon nyújtsanak jogi szolgáltatást. Az ügyfelek magas szintű igényeinek legteljesebb körű kiszolgálásához elengedhetetlen a magasan kvalifikált, nemzetközi szinten is biztos szakmai tudással bíró, nyelveket beszélő fiatal jogászok képzése. A pályázat kiírásával ebben szeretne a Schönherr is részt vállalni. A pályázat célja, hogy a régióbeli tehetséges fiatalok lehetőséget kapjanak a sikeres pályakezdéshez, a nemzetközi jogi szolgáltatói piac szakmai erősítéséhez, és nem utolsó sorban a régiós kapcsolatok bővítéséhez.” – mondta el Dr. Szécsényi László, a Schönherr Szécsényi Ügyvédi Iroda vezető partnere.

A vállalati jog, az M&A tranzakciók, valamint a banki, finanszírozási és versenyjogi területen aktív Schönherr Szécsényi Ügyvédi Iroda az ingatlanjogi tanácsadásban élvonalbeli szereplőnek számít Magyarországon. A jogi szolgáltató közreműködött többek között Ausztria vezető tőzsdei ingatlan-befektetési társasága, az Immoeast magyarországi ingatlan portfóliójának felvásárlásában és a Club Aliga privatizációjában.

A pályázatokat az sceeec@schoenherr.at címre kell eljuttatni, a pályázattal kapcsolatos további részletek a www.schoenherr.hu/sceeec honlapon olvashatók.