A Bács-Kiskun Megyei Bíróságon szerdán reggel megkezdődött a Zuschlag János és 15 társa ellen indított büntetőper; a vádhatóság szerint a vádlottak civil szervezetek révén 75 millió forint állami támogatás jogosulatlanul megszerzésében működtek közre.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség bűnszervezet tagjaként, különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények elkövetése miatt nyújtott be vádiratot a 16 vádlott ellen.

Zuschlag János, aki egykor az MSZP országgyűlési képviselője, a párt megyei szervezetének ügyvezető elnöke, Kiskunhalason önkormányzati képviselő, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés szocialista frakciójának tagja is volt 2007. szeptember 21-étől előzetes letartóztatásban van.

Az első tárgyalási napon minden vádlott megjelent; Zuschlag Jánost és a szintén előzetes letartóztatásban lévő Katus Ferenc harmad rendű vádlottat megbilincselve kísérték az őrök a tárgyalóterembe.

A per a vádirat felolvasásával folytatódik. Németh Zsolt, a Kecskeméti Városi Ügyészség vezető-helyettese kezdte meg a több mint száz oldalas vádirat ismertetését.