A The Parliament Magazine immár negyedik éve díjazza a szakterületükön kiemelkedő teljesítményt nyújtó EP-képviselőket. Idén igazságügyi és polgári szabadságjogi kategóriában Gál Kinga néppárti európai parlamenti képviselő kapta e kitüntető címet.

A Határon Túli Magyarok Hivatalának volt elnökhelyettese 2004 óta EP-képviselő, a polgári szabadságjogi, igazságügyi és belügyi kérdések bizottságának alelnöke, az emberi jogi albizottság tagja. Két évvel ezelőtt jelentést készített az EU alapjogi ügynökségéről. A méltatás kiemeli, hogy a magyar politikus a közép-európai kisebbségi politika, kisebbségi jogalkotás szakértője.

Az Európai Parlament tevékenységével és általában európai ügyekkel foglalkozó szaklap idén tizenhat kategóriában díjazta a képviselők munkáját. A díjért folyó versenyben a korábbi években több magyar képviselőt is jutalmaztak már e kitüntető címmel. Gurmai Zita politikai kampány kategóriában, Őry Csaba szociális- és foglalkoztatáspolitikai kategóriában, Járóka Lívia polgári szabadságjogi kategóriában volt az év képviselője.