Két törvényjavaslat részletes vitájában nem volt felszólaló, az Európai Unió tagállamaival való együttműködésről szóló törvény módosításához csak Avarkeszi Dezső igazságügyi és rendészeti államtitkár szólt hozzá a parlament hétfői ülésén.

A törvényjavaslat az uniós jognak való megfelelést erősíti, elfogadása pedig egy újabb lépés abba az irányba, hogy a tagállamok rendőrségei közötti együttműködés hatékonyabbá váljon – mondta Avarkeszi Dezső az Európai Unió tagállamaival folytatott bűnügyi együttműködésről szóló törvény módosításának részletes vitájában.

Az államtitkár közölte, hogy az előterjesztéshez csak az alkotmányügyi bizottság nyújtott be egy technikai jellegű javaslatot.

A villamos energiával kapcsolatos kérdésekről és az utasok személyi poggyászában importált termékek adómentességéről szóló törvényjavaslatok részletes vitájában nem volt felszólaló.

Áder János levezető elnök mindhárom esetben lezárta a vitát és bejelentette, hogy a módosító javaslatokról várhatóan a következő ülésen döntenek.