Polgár Géza, az RTL Klub riportere csak formailag követte el a közokirat-hamisítást azzal, hogy hamis orvosi igazolással kért és kapott parkolási engedélyt – mondta el a csütörtöki Népszabadságnak az Új rend és szabadság kormánybiztosa.

A büntető törvénykönyv azt a cselekedetet vagy mulasztást minősíti bűncselekménynek, amelyet a törvény büntetni rendel, és amely veszélyes a társadalomra – mutatott rá Kondorosi Ferenc, hozzátéve: amit Polgár Géza tett, szerinte nem veszélyes a társadalomra.

Ebben az esetben – mint mondta – ezért a büntetőeljárási törvény rendelkezését kellett volna alkalmaznia a rendőrségnek és az ügyészségnek, amely szerint “büntetőeljárást nem lehet indítani, a már megindult büntetőeljárást meg kell szüntetni, vagy (ha már bírói szakban van az ügy) felmentő ítéletet kell hozni, ha a cselekmény nem bűncselekmény”.

A lap információi szerint a Fővárosi Főügyészség még a héten elbírálja a mozgássérültek parkolási igazolványát kenőpénzért kiállító önkormányzati tisztviselőt és társát leleplező Polgár Géza panaszát.

Az RTL Klub riportere azért fordult az ügyészséghez, mert november 4-én közokirat-hamisítással gyanúsította meg a BRFK abban a bűnügyben, amelyre ő hívta fel a hatóság figyelmét – emlékeztetett a Népszabadság.