Másfél éves előkészítést és az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériummal folytatott szakmai párbeszédet követően szeptember 19-én a Magyar Ügyvédi Kamara elnöksége ismételten tárgyalta az Etikai Szabályzat módosított szövegét.

A jelenlegi módosítás nem terjed ki az Etikai Szabályzat átfogó felülvizsgálatára, hanem – kisebb kivételektől és pontosításoktól eltekintve – döntő mértékben a GVH által a Magyar Ügyvédi Kamara ellen kezdeményezett eljárásra tekintettel az ügyvédi reklám kérdéseire koncentrált. A változások az ügyvédnek a tevékenységéről szóló tájékoztatásra, illetve az ügyvédi reklámra vonatkozó magatartási szabályait érintik elsődlegesen. A területi kamarákban lefolytatott szakmai vitát követően a Magyar Ügyvédi Kamara teljes ülése 2008. október 27-én, hétfőn döntött az új Etikai Szabályzatról, mely az Igazságügyi Közlönyben történő kihirdetése napján, de leghamarabb 2009. január 1. napján fog hatályba lépni.

A Budapesti Ügyvédi Kamara írásban várja ügyvédek véleményét és kérdéseit a tervezettel kapcsolatosan a kerdesek@bpbar.hu e-mail címre, hogy azokat rendszerezve és előkészített módon a MÜK teljes ülésének időpontjára tárgyalhatóvá tudja tenni.

A Budapesti Ügyvédi Kamara honlapjáról letölthető anyagok: