A nyolc halálos áldozatot követelő móri bankrablás ügyében a vádlott meghallgatásával folytatódott a tárgyalássorozat hétfőn a Fejér Megyei Bíróságon, Mórocz Emil tanácsvezető bíró elnökletével; a perbeszédekre csütörtökön kerül sor.

A hétfői tárgyalási napon a bíró, az ügyész és a védők a bizonyítási eljárás során felmerült újabb kérdésekről nyilatkoztatták az ügy – Nagy László öngyilkossága miatt – egyedüli vádlottját, korábban tett vallomásával is szembesítve őt.

A 35 éves Weiszdorn Róbertet előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen, társtettesként elkövetett emberöléssel vádolja az ügyészség. A vádlott a korábbi tárgyalásokon csak részben ismerte el a bűnösségét. Azt mondta, hogy ott volt ugyan a bankrablás helyszínén, azaz részt vett a rablásban, de emberéletet nem oltott ki.

Lichy Gábor, a vádlott védője a hétfői tárgyalás szünetében az MTI-nek elmondta: az ügyész arra való tekintettel vádolja nyereségvágyból, előre kitervelten, több emberen elkövetett emberöléssel Weiszdorn Róbertet, hogy ha fizikailag nem is vett részt a nyolc ember megölésében, “szándékegységben” volt az életeket kioltó Nagy Lászlóval.

A védelem ezt igyekszik az eljárás során megfelelően cáfolni – tette hozzá.

Közölte: a védelem álláspontja szerint a bank biztonsági őrén kívül a többi áldozat esetében kizárható, hogy azokra Weiszdorn Róbert lőtt volna. Az őr esetében pedig a védelem szerint nem bizonyítható, hogy a vádlott eltalálta az őrt, s “főleg nem az, hogy szándékosan.”

A védelem szerint fontos kérdés az is, miként valósult meg az a fenyegetés, amelynek hatására a vádlott bement a bankba, s annak előterében hogyan nyomták a kezébe a fegyvert – mondta Lichy Gábor.

A több mint hat éve, 2002. május 9-én történt, nyolc halálos áldozatot követelő móri fegyveres bankrablás ügyében csütörtökön kerül sor a perbeszédekre.

A Fejér Megyei Bíróság szóvivője, Gieszné Boda Orsolya tájékoztatása szerint ítéletet várhatóan december 18-án hirdet a bíróság.