Havasiné Orbán Mária újra vállalja a jelölést, ha a köztársasági elnök ismét őt jelöli a Legfelsőbb Bíróság elnökének – írta a Kisalföld keddi száma.

“Ha az elnök úr ismét jelöl, azt megtiszteltetésnek tekintem, és vállalom” – jelentette ki a Győri Ítélőtábla elnöke. Hozzátette: ezt annak ellenére sem éli meg kényelmetlenül, hogy az Országgyűlés egyszer már döntött és nem választotta meg.

Az országgyűlési szavazáson elutasított főbíró-jelölt elmondta a lapnak, hogy esélyeit még a mindent eldöntő nap reggelén sem latolgatta. “Nem készültem A beszéddel és B beszéddel, azt mondtam, amit őszintén gondolok: ami számomra a legfőbb, hogy a szakmai hozzáértésemet senki sem vitatta” – fogalmazott.

“Nem érzek csalódottságot, inkább titkon még némi megkönnyebbüléssel is megyek haza Győrbe, a családomhoz. Meglepődéssel sem tölt el az eredmény” – mondta a lapnak a Parlamentben, a hétfői szavazás eredményének kihirdetése után Havasiné Orbán Mária.

Az Országgyűlés hétfőn nem szavazta meg a jelöltet, mivel a 203 igen szavazat – a 152 nem és a 9 érvénytelen szavazat mellett – nem volt elegendő a megválasztáshoz szükséges kétharmados – 257 igen szavazatot jelentő – többséghez.