Hét vádlottat börtönbüntetésre, egyet pedig pénzbüntetésre ítélt a csaknem 27 millió forint kárt okozó nyíregyházi üzemi tolvajok ügyében jogerősen a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság – közölte Nyakó Zsuzsanna, a bíróság sajtószóvivője szerdán az MTI-vel.

A bíróság jogerős ítéletében súlyosbította az első fokon kiszabott büntetéseket: hat vádlottat 1 és 3 év közötti, egyet pedig felfüggesztett, 8 hónapos börtönbüntetésre ítélt, míg egy vádlott esetében 450 ezer forint pénzbüntetést szabott ki – mondta a tájékoztatási feladatokat is ellátó elnökhelyettes.

Hozzátette: három vádlottal szemben 150 és 300 ezer forint közötti vagyonelkobzást is elrendelt a bíróság.

A nyolc vádlott az egyik nyíregyházi elektrotechnikai nagyüzemből – a szóvivő a céget nem nevezte meg – összesen csaknem 25 millió forint értékű terméket lopott ki. Egyikük emellett több mint 2 millió forintot elsikkasztott munkaadójától, a multinacionális vállalkozástól.

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész súlyosbításért, míg a vádlottak és védőik enyhítésért nyújtottak be fellebbezést, így került az ügy a Szabolcs megyei bíróság elé.

Az ellentétes fellebbezések közül a másodfokon eljáró bíróság az ügyészség beadványát találta alaposnak, s ezért súlyosbította a büntetéseket.