A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt eljárást indít a Penny Market Kft. ellen.

A GVH észlelte, hogy a Penny Market üzletlánc 2009. júniusában érvényes „13 éves akció”-ja során nem szolgáltatott megfelelő időtartamig és mennyiségben több, az akciós újságjában hirdetett terméket. A beérkezett jelzések alapján kifejezetten ezen, a termékek elégtelen készletezésével/elérhetőségével kapcsolatos probléma számos termék és több üzlet esetében is felmerült, így valószínűsíthető, hogy a Penny Market alapos okkal feltételezhette volna az áruk szolgáltatásának nehézségeit. A Penny Market Kft. fenti magatartásával valószínűsíthetően megsértette a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló törvényt.

A versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a nevezett vállalkozás a jogsértést elkövette. Az eljárás a tények tisztázására és ezen keresztül a feltételezett jogsértés elkövetésének bizonyítására irányul. A törvény szerint ezen eljárásokra biztosított időtartam 90 nap, amely azonban – az ügy bonyolultságától függően – két alkalommal 60-60 napos időtartammal meghosszabbítható.

Az ügy hivatali nyilvántartási száma: Vj-78/2009.