Nem lehetséges személyes adatokat gyűjteni az eMagyarország Pontok felhasználóiról. Jóri András javaslatai nyomán módosították az eMagyarország Pontok működését felügyelő rendszert.

Az adatvédelmi biztos állampolgári panasz alapján vizsgálta eMagyarország Pontok (eMop) működését. A beadvány szerint az eMop-ok számítógépeire olyan programot telepítettek, amely észrevétlenül adatokat gyűjt a felhasználók internetböngészéséről és azokat központi adatbázisba továbbítja. Az adatvédelmi biztos megállapította, hogy nem kémprogramról, hanem az eMop-okat felügyelő programról van szó, amelynek célja a kormányzati internetoldalak látogatottságának mérése, valamint az eMop-ok üzemeltetésének figyelemmel kísérése.

Jóri András javaslatokat fogalmazott meg a felhasználók személyes adatainak védelme érdekében. A biztos kezdeményezte, hogy a kliensprogram csak a kiválasztott kormányzati oldalak (gyakorlatilag a magyarorszag.hu) látogatottságáról gyűjtsön adatokat. Ha az eMagyarország ponton több, helyi hálózatba kötött számítógép található, akkor a rendszer ne gyűjtsön adatot arról, hogy az oldalt a helyi hálózat melyik számítógépéről látogatták. A helyben tárolt adatokat hosszabb ideig összesítsék az eMagyarország ponton, és ritkábban küldjék el a központi adatbázisba, hogy minél kevésbé lehessen időponthoz és felhasználóhoz kötni az oldallátogatást. A tárolandó látogatott weboldal-címekből töröljék a paramétereket. A központi adatbázisban naponta összesítsék az adatokat, és azt követően csak az azonosításra alkalmatlan statisztikai adatokat tárolják. Javasolta továbbá, hogy a demográfiai adatok megadása legyen önkéntes.

Ennek nyomán a Miniszterelnöki Hivatal eMagyarország Programot működtető részlege 2009. október 9-ig gondoskodott az adatgyűjtő szoftver és a központi adatbázis módosításáról, valamint a felhasználók megfelelő tájékoztatásáról. A monitoring rendszer csak a magyarorszag.hu portál látogatásáról gyűjt személyazonosításra alkalmatlan adatokat, valamint a felhasználó önkéntesen megadhatja egyes demográfiai statisztikai jellemzőit.

Az adatvédelmi biztos a vizsgálat további tapasztalatai alapján felhívja a közösségi internethozzáférési pontokat használók figyelmét arra, hogy ne felejtsék a számítógép adattárolóján a személyes adatot tartalmazó elektronikus dokumentumaikat, mert azokhoz később más felhasználók hozzáférhetnek.