A Kulcsár-ügyben született első fokú ítélet részbeni hatályon kívül helyezését kéri a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség – hangzott el a Magyar Televízió Híradójában hétfő este.

A köztelevízió információi szerint az ügyészség azért kéri az ítélet részbeni hatályon kívül helyezését, mert több szabálytalanságot talált a Fővárosi Bíróság eljárásában. A fellebbviteli főügyészség hétfőn befejezte a dokumentumok átadását a másodfokú eljárást lefolytató Fővárosi Ítélőtáblának.

Az MTI megkeresésére a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség múlt pénteken csak annyit közölt: várhatóan a héten átkerül az ítélőtáblára a Kulcsár-ügy, az elsőfokú ítéletre vonatkozó indítványuk tartalmáról azonban – arra hivatkozva, hogy az törvénysértő lenne – nem közöltek semmit. A Népszabadság pénteken azt írta, hogy minden egyes vádlott tekintetében újratárgyaltatná a Kulcsár-ügyet a fellebbviteli főügyészség.

A 2003-ban kipattant brókerbotrány kapcsán 2006 májusában kezdődött el a büntetőper, amelyben 2008 augusztusában a Fővárosi Bíróság első fokon, sikkasztás miatt nyolc év börtönre ítélte Kulcsár Attilát, további hat vádlottra szintén letöltendő, nyolcra felfüggesztett szabadságvesztést szabott ki, két embert pedig felmentett.