Az országgyűlési választások két fordulója között, április 22-én kezdi meg másodfokon a Fővárosi Ítélőtábla Kulcsár Attila és 23 vádlott-társa perének tárgyalását – tudta meg Ruttner György ügyvédtől a Népszabadság.

A lap szerdai számában felidézik: a 2003 nyarán Szász Károlynak, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete elnökének megveretését és a Pannonplast állami pénzek felhasználásával történt szabálytalan felvásárlását követően indult nyomozás azt állapította meg, hogy Kulcsár Attila, a Kereskedelmi és Hitelbank sem érettségivel, sem brókervizsgával nem rendelkező „brókere” és üzletág-igazgatója több mint húszmilliárdot sikkasztott a bank brókercége VIP ügyfeleitől, és ezzel több mint nyolcmilliárd forint kárt okozott a banknak.

Első fokon a bíróság Kulcsárt nyolc év börtönre és 230 millió forint vagyonelkobzásra ítélte. Felmentette ugyanakkor a bank vezérigazgatóját, Rejtő E. Tibort, noha – mint az a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség fellebbezéséből kiderült – a nyomozás adatai szerint egyes ügyfeleknek bizonyíthatóan ő mutatta be Kulcsárt, ami cáfolja az elsőfokú bíróság által elfogadott állítást, hogy a bank mit sem sejtő igazgatójaként ő is a csaló bróker áldozata. Rejtő esetében a bűnösség megállapítását, Kulcsár vonatkozásában a minősítés újra- és átértékelését kérte a főügyészség.

A Fővárosi Ítélőtábla öt tárgyalási napot tűzött ki, ami hozzáértők szerint azt sejteti, hogy a bíróság az iratok áttanulmányozása után hajlik az ügyészség álláspontjának elfogadására – írta a Népszabadság.

A teljes cikk elolvasható a Népszabadság Online oldalán →