Az Európai Bűnmegelőzési Hálózat „Legjobb Gyakorlatok Konferenciájának” témája 2009-ben a gyermek- és fiatalkori bűnözés megelőzése volt. – Az Országos Bűnmegelőzési Bizottság beszámolója

Az Európai Bűnmegelőzési Hálózat (EUCPN) fő feladata az, hogy elősegítse a bűnmegelőzési tevékenységet az EU tagállamaiban, lehetőséget biztosítson a hagyományos bűnözés megelőzése céljából az eredményes, jó gyakorlatok megosztására. Ennek egyik formája az éves Legjobb Gyakorlatok Konferencia.

Az Európai Bűnmegelőzési Hálózat (EUCPN) 2009. évi „Legjobb Gyakorlatok Konferenciája” magyar vonatkozású következtetéseként megállapítható, hogy a társadalmi bűnmegelőzés gyakorlata illeszkedik a nemzetközi trendekhez. Elengedhetetlen azonban, hogy a programok és azok eredményeinek értékelése tudományos alapokra kerüljenek – hangsúlyozza az Országos Bűnmegelőzési Bizottság.

Beszámolójában az OBmB bemutatja az iskolai erőszak, az internetezés kockázatait vizsgáló legújabb tanulmányok megállapításait, és néhány külföldi jó gyakorlatot, többek közt az európai bűnmegelőzési díj győztesét.

A Beszámoló az Európai Bűnmegelőzési Hálózat (EUCPN) 2009. évi „Legjobb Gyakorlatok Konferenciájáról” elolvasható az OBmB hivatalos honlapján