Legkésőbb május 16-án lehet jogerős az országgyűlési képviselő-választás végeredménye, ha a választási bizottságok és a bíróságok valamennyi jogorvoslatnál igénybe veszik a rendelkezésükre álló teljes időt.

Az országgyűlési egyéni választókerületi bizottságok várhatóan pénteken (április 30-án) döntenek az 57 (második fordulós) egyéni mandátum betöltéséről. E határozattal szemben másnapig, május 1-jéig lehet jogorvoslattal élni; ekkor a területi (megyei, fővárosi) választási bizottságok döntenek ugyancsak egynapos határidővel. A végső szót május 4-én mondja ki jogerős határozatban az illetékes megyei/fővárosi bíróság.

A 176 egyéni mandátum betöltéséről az Országos Választási Bizottság (OVB) várhatóan május 5-én tájékoztatja a területi választási bizottságokat; e testületek ezt követően arról döntenek, hogy az egyéni választókerületben mandátumot szerző képviselőket törlik a területi listákról (hiszen nem kaphat egy jelölt két mandátumot).

A területi választási bizottságok mandátumkiosztásról – várhatóan május 5-én – hozott határozatai ellen másnap (délután 4 óráig) az OVB-hez lehet jogorvoslattal fordulni; e testület május 7-én dönt. Az OVB határozatával szemben felülvizsgálati kérelmet lehet benyújtani a Legfelsőbb Bírósághoz (LB) május 8-áig; erről az LB-nek másnap kell döntenie, ez a végzés már jogerős.

Az országos listáról pedig várhatóan május 10-ei ülésén határoz az OVB, ez a döntés május 13-áig támadható meg az LB-n; a bíróságnak ugyancsak három napja (május 14, 15, 16) van arra, hogy megállapítsa az országgyűlési képviselő-választás végleges, jogerős eredményét.