A kabinet felkérte a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) elnökét, hogy rendeljen el soron kívüli ellenőrzést az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.-nél, és az ellenőrzés eredményéről készült jelentést terjessze a kormány elé.

A kormány elrendelte az Educatio Kft. tevékenységi körének és feladatainak felülvizsgálatát, és ez alapján új struktúra kialakítását, elsősorban azért, hogy az európai uniós projektek megvalósíthatósága és fenntarthatósága biztosított legyen.

A Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelent kormányhatározat szerint a kabinet emellett 2,635 milliárd forint átcsoportosítását rendeli el az Educatio Kft. tőkerendezése érdekében a 2010. évi központi költségvetés általános tartaléka terhére.

Az Educatio Kft.-t a felsőoktatási felvételi rendszer fejlesztése és üzemeltetése, a felsőoktatási felvételi eljárás lebonyolítása, valamint a felsőoktatási felvételihez kapcsolódó tájékoztatási feladatok ellátása céljából alapította az oktatási minisztérium 2000-ben. A társaság feladatai azóta tovább bővültek.