Január első napjaiban az írott és internetes sajtóval zajlott konzultáció, jövő héten az elektronikus média képviselői kérdeznek és javasolnak majd.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság és a Médiatanács fontosnak tartja az aktív és konstruktív együttműködést a szolgáltató partnerekkel, így minden erre vonatkozó visszajelzést örömmel fogad.

A Médiatanács és a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság a médiatörvény hatályba lépése után konzultációsorozatot indított, melynek célja a hivatal és a médiaszolgáltatók közötti nyílt párbeszéd megindítása volt az új szabályozással kapcsolatban. Az első kerekasztal-beszélgetésre a nyomtatott és az on-line sajtó részvételével január elején került sor. A beszélgetésen az NMHH és a Médiatanács szakértői az új jogszabályok jogalkalmazói elemzésével válaszolták meg a felmerülő kérdéseket. A konzultációsorozat következő állomása február elsején lesz, ahol az elektronikus szolgáltatók (tévék, rádiók) számára nyílik meg a lehetőség, hogy kifejtsék álláspontjukat az új médiaszabályozással kapcsolatban, illetve választ kapjanak kérdéseikre. Az NMHH és a Médiatanács fontosnak tartja a konstruktív együttműködést a médiaszolgáltatók mindegyikével: ezért mind az együttműködésre, mind a konkrét törvényi rendelkezésekre vonatkozó visszajelzéseket nyitottan fogadja.