Az Emberibb Parkolásért Mozgalom az alkotmánybírósághoz fordult a hitelesítetlen mérőeszközök ügyében. És levélben kértünk elfogadhatóbb parkolási rendszert.

Az A.B. beadványban Indítványozzuk, hogy a Tisztelt Alkotmánybíróság állapítsa meg, hogy a Magyar Köztársaság Kormánya alkotmányellenesen elmulasztotta szabályozni a mérésügyről szóló törvény végrehajtásáról szóló Korm. rendeletben, hogy várakozási díj megfizetésének ellenőrzéséhez használt eszközök a kötelező hitelesítésű mérőeszközök közé tartoznak.

Egy elfogadhatóbb parkolási rendszerhez levelünket, az önkormányzati törvény módosításait is szignáló Schmitt Pál köztársasági elnök Úrnak, Rogán Antal polgármester Úrnak, és Tarlós István főpolgármester Úrnak címeztük!

Javaslataink a következők: Egy sokat ígért, – valóban egységes parkolási rendszer bevezetése, – 15 perc ingyenes parkolási idő bevezetése, – egységes, és a parkolási cégtől független, – valós ügyfélszolgálati irodák létrehozása, – az ügyfélszolgálati ügyintézés alatt ingyenes parkolási lehetőség biztosítása, – az ügyfélszolgálati irodák nyitva tartása a fizetőparkolás teljes üzemideje alatt, – a helyben lakóknak alanyi jogon járó ingyenes parkolás családonként 2 autóra, – az ingyenes lakossági engedély azonosítása a rendszám alapján, a matrica megszüntetése, – az első alkalommal kiszabott pótdíj összegének befagyasztása, – a parkolási díjak csökkentése, – a fizetőövezetek terjesztésének megállítása, csökkentése az igények szerint, a fizető várakozási üzemidő visszaállítása 8-18 óra közti időtartamra, – a pótdíjazásban résztvevő minden eszköz, parkolóra, fényképezőgép, kézi számítógép, hitelesítése, és a manipulálási lehetőségek megakadályozása, – a parkolóőrök hatósági személlyé nyilvánítása.

Továbbá kérvényeztük a dugódíj végleges elvetését! A dugódíj környezetvédelmileg sem indokolt, hiszen az év jelentős részében Budapest levegőminősége jó értékeket mutat, az év néhány napján tapasztalható rossz levegőminőségért meg pont azok a civilek is felelősek, akik a dugódíj bevezetését követelik. Hiszen a legnagyobb hétköznapi forgalmi időszakokra időzített közlekedésblokkoló rendezvényeik hatalmas forgalmi dugókat, és ezzel levegőszennyezést okoznak.

A dugódíj indokolatlan, és megfizethetetlen terhekkel sújtaná a lakókat, és azokat a vállalkozásokat, üzleteket, akiknek az autó a munkaeszközük. A londoni dugódíj rendszer sem vált be.

Kérjük a kerékbilincselés megszüntetését. Kérjük a közúti jelzések, útburkolati jelek, jelzőtáblák felújítását, karbantartását. Kérjük Budapest belvárosi részein hétköznap 8-19 óra között és a hétvégi csúcsforgalom ideje alatt, főútvonalakon, fő közlekedési utakon ne engedélyezzenek olyan civil rendezvényt, amely 2 percnél hosszabb ideig feltartaná a közlekedést, így felesleges káoszt és további környezeti terhelést róva az itt élőkre. Kérjük labirintus-rendszerű forgalomszervezés felülvizsgálatát és racionális átalakítását.

Az említett beadványok egészében olvashatók megújult honlapunk irattárában!