Az Index és az Origo hírportálok már bejelentették a nyilvántartásba vételhez szükséges adataikat az Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Hivatalánál.

Az on-line sajtótermékek kiadóinak június 30. napjáig van lehetőségük arra, hogy kezdeményezzék a nyilvántartásba vételüket.

Mint ismert, az év elejétől hatályos új médiatörvény által meghatározott feladat szerint az internetes sajtótermékekről 2011-től nyilvántartást vezet a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Hivatala. A két legnagyobb internetes portál, az Index és az Origo már bejelentette a korábbi szabályozás alapján vezetett sajtónyilvántartásban nem szereplő adatait a Hivatalhoz. A korábbi sajtónyilvántartásban nem szereplő, de a médiatörvény hatálybalépésekor már működő netes sajtóorgánumok idén június 30-áig kötelesek nyilvántartásba vételi bejelentést tenni.

Mától a hatóság honlapjáról letölthető az a bejelentő nyomtatvány, amellyel kérelmezni lehet az internetes sajtótermékek nyilvántartásba vételét. A weboldalon tájékoztató és kitöltési útmutató is található, de a nyilvántartásba vételt kérelmezők az NMHH ügyfélszolgálatán, az info@nmhh.hu e-mail címen és a 06 1 468-0673-as telefonszámon keresztül is segítséget kérhetnek.