Kétoldalú informális magyar-görög energetikai találkozóra került sor 2011. február 17-én, Budapesten.

 Bencsik János klíma- és energiaügyért felelős államtitkár és Spyridon Kouvelis külgazdasági kapcsolatokért felelős görög külügyminiszter-helyettes találkozóján a felek ismertették országuknak a megújuló energiaforrások hasznosítása terén tett erőfeszítéseit, és megerősítették elkötelezettségüket az egységes uniós belső energiapiac megteremtése és az ehhez szükséges energetikai infrastruktúra kiépítése mellett. A találkozón mindkét fél támogatta a magyar-görög energetikai együttműködés kiszélesítésének, a szakértői kapcsolatok szorosabbra fűzésének gondolatát.

Tekintettel arra, hogy Magyarországhoz hasonlóan Görögország is nagy hangsúlyt fektet saját megújuló cselekvési tervében az engedélyezési eljárások egyszerűsítésére és az energiahatékonysági beruházások megújuló energiaforrásokkal történő kombinálására, a megbeszélésen megegyezés született arról, hogy a két ország a jövőben szakértői szinten megosztja egymással tapasztalatait ezeken a területeken. A gázhálózatok fejlesztése terén összegyűjtött tapasztalataikról szintén szakértői szinten tájékoztatják egymást a jövőben.

A megbeszélésen szóba került az esetleges közös görög-magyar vállalati pályázatok (pl. Intelligens Energia Európa program) beadásának ösztönzése is, hiszen ezen együttműködések erősítése nagymértékben elősegíthetné a megújuló energiaforrásokkal kapcsolatos tapasztalatgyűjtést mindkét országban. A felek kijelentették, hogy a jövőben ösztönözni fogják a görög és a magyar megújuló energiaforrások területén kiemelkedő kutatómunkát végző egyetemek és kutatóközpontok tudás és know-how cseréjét.

A szakértő szintű egyeztetéseket a Görög-Magyar Munkabizottság energetikai munkacsoportja folytatja majd.