Szolnok megye első “csicskáztatós” büntetőperében egy háromtagú családot ítélt el a közelmúltban a Szolnoki Városi Bíróság; a két felnőttre többéves börtönbüntetést szabtak ki, míg fiuk felfüggesztett börtönt kapott – írta bírósági tájékoztatás alapján csütörtöki számában az Új Néplap.

A megyei lap írása szerint a csépai család 2007-ben csalta lakására az Indián becenévre hallgató, egyedül élő, alkoholista férfit, akit egy éven át erőszakkal fogva tartottak. Időnként megverték, a nyugdíját elvették, hitelek felvételére és telefonelőfizetések megkötésére kényszerítették, s többször “bérbe adták” másoknak, akik kezesként “használták” különböző szerződések aláírásánál.

A cikk kitér arra, hogy a család fiatalkorú gyereke szórakozásként légpuskával lövöldözött a férfira. Az egyik alkalommal a szemén eltalálta, és miután a meglőtt embert a háziorvos beutalója ellenére nem vitték kórházba, a férfi arra a szemére megvakult. A sérült végül szociális munkások segítségével került kórházba, ők értesítették a rendőrséget is.

Az apát személyes szabadság megsértése és más bűncselekmények miatt 4 év 5 hónap, az anyát pedig 5 év börtönbüntetésre ítélték, a fiúra 1 év 4 hónap, fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztést szabtak ki, utóbbi büntetés végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztették.

Az ítélet nem jogerős – áll az újságban.