Közel hatezer pedagógussal találkoztak az elmúlt hetekben a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Oktatásért Felelős Államtitkárságának munkatársai azon az országjáró körúton, melyen a Nemzeti köznevelésről szóló törvény tervezetét ismertetik a pedagógusokkal és a szakmai közvéleménnyel.

A szeptember 15-én kezdődött programsorozat ezen a héten Nagykanizsán folytatódik. A „Megújul a tanügy. Az új nemzeti köznevelési rendszer” címet viselő rendezvényen november 4-én 15 órától a Hevesi Sándor Művelődési Központban Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár beszél a várható változásokról. Kitér arra is, miért vált szükségessé az új törvény megalkotása. A találkozó jó alkalom arra, hogy a pedagógusok választ kapjanak a jogszabály tervezettel kapcsolatos kérdéseikre.

Az eddig megtartott előadásokat nagy érdeklődés kísérte. Miskolcon, Szombathelyen, Gödöllőn, Dunaújvárosban, Kecskeméten, Kaposváron, Gyulán, Szigetszentmiklóson, Sopronban, Budapesten és Veszprémben is több százan vettek részt a tanácskozáson, ahol a koncepció ismertetése után legtöbben a tanügyigazgatás, a pedagógus életpálya-modell és a finanszírozás átalakítása iránt érdeklődtek. Szintén sokakat foglalkoztatott a szakiskolák, a művészeti, alapítványi és falusi iskolák, a kéttannyelvű intézmények sorsa. A résztvevők támogatták a törvény tervezetét, annak irányát és értékrendjét.

Az Oktatásért Felelős Államtitkárság munkatársai az elkövetkező hetekben is több ezer pedagógussal és oktatási szakemberrel találkoznak a köznevelési rendszer megújításáról szóló programsorozaton. Az országjáró körút jövő héten két helyszínen, november 9-én a pécsi Tudásházban, november 12-én a győri városházán folytatódik.