Hamarosan ítélet születhet a gyáli és a dunaharaszti gyilkosság ügyében, valamint további hat, hasonlóan nagy visszhangot kiváltó bűnügyben a Pest Megyei Bíróságon, miközben folytatódik a romagyilkosságok tárgyalása, s új, “nagy” ügyek is terítékre kerülnek – közölte a bíróság szóvivője kedden az MTI-vel.

Kende Katalin elmondta, hogy január 9-én ítéletet hirdethet a bíróság M. Péter és társa ügyében. A vád szerint a két férfi megölt Cegléden egy asszonyt a 12 ezer forintjáért és csekély fedezetű bankkártyájáért. Másnap egy “húszvádlottas” tárgyalássorozat végére kerülhet pont (Sz. Krisztián és társai felfegyverkezve, rendőri intézkedéseket álcázva követtek el bűncselekményeket több településen is).

Hamarosan ítélet várható a csecsemője megölésével és fagyasztóba rejtésével vádolt dunakeszi H. Zsuzsanna, valamint a hűtlen kezelés megalapozott gyanúja miatt bíróság elé állított veresegyházi polgármester ügyében – tájékoztatott a szóvivő.

A tervek szerint január végén eldől, hogy milyen ítéletet kap Z. Dávid, aki a vádirat szerint 2009 decemberében háton, majd fejen lőtte Gyálon, a nyílt utcán iskolába igyekvő volt barátnőjét, míg a dunaharaszti gyilkosság ügyében február első napjaiban hirdethet ítéletet a Pest Megyei Bíróság. H. Gábort a fia halálra verésével, élettársát pedig bűnrészességgel vádolják.

Lezárul a bizonyítás M. Zsolt és társai perében is; a csoport a gyanú szerint 2008 végén nyereségvágyból megtámadott egy vecsési családot; a bántalmazott családfő életveszélyes állapotba került.

Több új, kiemelt jelentőségű bűnügy tárgyalását is napirendre tűzi az első negyedévben a megyei bíróság. Megkezdődik például P. Vivien és társának pere. A pár a vádirat szerint súlyosan bántalmazta alig 2 hónapos kislányát, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett.

S. Péter és társai azért állnak bíróság elé, mert 2004-ben nagy valószínűséggel értékei átadására kényszerítettek egy kalocsai házaspárt, majd a sértetteket agyonlőtték, s holttestüket egy Tatabányához közeli erdős részen elásták. A férj földi maradványait 2006 májusában, a feleségét 2007 januárjában találták meg – közölte Kende Katalin.