A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa nyitott a párbeszédre és kész szakmai konzultációt folytatni az Európai Bizottság sajtószabadsággal foglalkozó munkacsoportjának képviselőivel.

Neelie Kroes, a digitális és médiaügyekkel foglalkozó biztos szóvivője, Ryan Heath bejelentése szerint az Európai Bizottság sajtószabadsággal foglalkozó munkacsoportjának január 25-ei ülésén témaként merülhet fel a magyar médiapluralizmus helyzete, az Alkotmánybíróság médiaszabályozással kapcsolatos döntései, illetve a magyar rádiós frekvenciák pályáztatásának gyakorlata.

Jóllehet a bejelentéssel kapcsolatban hivatalos megkeresés még nem érkezett a hatósághoz, a Médiatanács konzultációt kezdeményezett a munkacsoporttal annak érdekében, hogy a bizottság tagjai még soros ülésük előtt első kézből, a leghitelesebben tájékozódhassanak az őket érdeklő kérdésekben.

A Médiatanács várja a munkacsoport magyar médiaigazgatásra vonatkozó konkrét, szakmai kérdéseit, és egy személyes konzultáció keretében is kész megvitatni azokat a csoport képviselőivel.