Pályázattal támogatja a Gazdasági Versenyhivatal Versenykultúra Központja (GVH VKK) a civil szervezeteket, a kiírás célja, hogy növelje a versenyjoggal és a tudatos fogyasztói döntéshozatallal, illetve védelemmel összefüggő ismereteket – közölte a GVH szerdán az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint, mivel a versenytörvény a GVH elnökének feladatául szabja a versenykultúra és a tudatos fogyasztói döntéshozatal kultúrája fejlesztésében való közreműködést, e feladat ellátására hét évvel ezelőtt elkülönült szervezeti egységként létrehozták a GVH Versenykultúra Központot.

A mostani pályázat célja az, hogy a fogyasztók a GVH-n kívül is választ kaphassanak például versenyjoggal kapcsolatos kérdéseikre. Ennek megvalósítására a központ támogatja egy, a pályázaton nyertes civil szervezet által működtetett, ingyenesen igénybe vehető, országos lefedettséggel rendelkező információs, tanácsadó irodahálózat fenntartását. Annak érdekében pedig, hogy a tanácsadó irodahálózatban közreműködő független szakemberek pontos, megfelelő válaszokkal, tanácsokkal szolgálhassanak az érdeklődők számára, a GVH ingyenes szakmai továbbképzésben részesíti a pályázaton nyertes irodahálózat munkatársait, tanácsadóit.

Az MTI érdeklődésére a GVH közölte, a 15 millió forintos támogatási összegű pályázaton egy szervezet nyerhet.

A pályázattal kapcsolatos további részletek megismerhetőek a GVH VKK honlapján.