A Marian Cozma megölése miatt folyó perben pénteken hirdethet jogerős ítéletet a Győri Ítélőtábla. Az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott tagját 2009. február 8-án gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt, segítségére siető sporttársait, a szerb Zarko Sesumot és a horvát Ivan Pesicet életveszélyesen megsebesítették.

Az ügyet március végén két napon keresztül tárgyalta a fellebbviteli fórum, s az utolsó szó jogán elmondott felszólalásokat követően Nagy Zoltán tanácsvezető bíró jelezte: április 27-én folytatódik az eljárás.

Napokkal később Ferenczy Tamás bíró, az ítélőtábla szóvivője az MTI érdeklődésére azt közölte: nem egy bizonyításra lehetőséget adó tárgyalásra, hanem nyilvános ülésre küldték ki az idézéseket, ami azt jelenti: ítéletet hirdethet Nagy Zoltán bírói tanácsa.

Az ügyben első fokon eljáró Veszprém Megyei Bíróság a sportoló megölésével vádolt Raffael Sándort – aki az utolsó szó jogán a fellebbviteli tárgyaláson magára vállalta a gyilkosságot – nem jogerősen életfogytig tartó szabadságvesztéssel sújtotta, akárcsak a konfliktusban részt vevő társai egyikét. Egy másik társuk 20 év fegyházbüntetést kapott első fokon.

A Marian Cozma családját képviselő Helmeczy László ügyvéd március végén azt közölte az MTI érdeklődésére: június 4-én kezdődik a Fővárosi Törvényszéken az elhunyt sportoló hozzátartozói által indított polgári per. Nem vagyoni kárukért a kézilabdázó apjának és anyjának 50-50 millió, két lánytestvérének 25-25 millió forintot kérnek megítélni, emellett vagyoni kárigénnyel is élni kívánnak.