A Bizottság „A sokszínűségért. A diszkrimináció ellen.” kampányának keretében április 16-30. között hazánkban 1200 helyen láthatók az EU és a nemzeti diszkriminációellenes jogszabályok megismerését elősegítő akció plakátjai.

Az Európai Bizottság által szervezett akció az EU minden tagállamában megjelenik, hazánkban a kampány a fogyatékosság, az életkor és a szexuális orientáció miatti hátrányos munkahelyi megkülönböztetésre fókuszál. A kampány plakátjai már láthatóak Budapest, Szeged és Debrecen közterületein és számos újságban is. Az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) a magyarországi kontaktpontja ennek az akciónak.

Dr. Szűcs Tamás az Európai Bizottság Magyarországi képviseletének vezetője a kampány bemutatása alkalmából rendezett sajtótájékoztatón elmondta: az uniós diszkrimináció ellenes szabályok a világon a legfejlettebbek, azonban egy 2009-es Eurobarometer felmérés azt mutatta, hogy az uniós állampolgárok egyharmada van csak tisztában azzal, hogy milyen jogok illetik meg a diszkriminációval szemben. Éppen ezért jött létre az Egyenlő Bánásmód Elleni Hatóság, a cél az, hogy egyre többen tudják, hogy hova kell fordulniuk, ha diszkriminációt tapasztalnak – mondta.

A sajtótájékoztatón a hatóság munkatársai beszámoltak a magyarországi kampány részleteiről, valamint tájékoztatás nyújtottak az akció alatt tapasztalt eredményekről, ismertették az Egyenlő Bánásmód Hatóság TÁMOP-5.5.5 uniós projektjében lebonyolított Egyenlőség a munka világában című társadalomtudományi kutatás kampányhoz kapcsolódó megállapításait és a 2009 szeptemberétől működő megyei egyenlőbánásmód-referensi hálózat tapasztalatait.

A kampányról további információ itt olvasható.