Megkezdődött a vércukorszintmérő műszer jelzését nem ismerő, ezért azt félreértelmező orvos pere pénteken a XVIII.-XIX. kerületi bíróságon. Az ügyészség foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolja az egy évvel korábban, akkor rezidensként orvosi ügyeletet ellátó fiatal nőt, mert egy magas vércukorszintű beteggel cukros oldatot itatott.

Az ügy első tárgyalási napján – mások mellett – szakértőket hallgatott meg a bíróság. A vonatkozó jogszabályra alapított véleményük szerint a rezidens nem is láthatott volna el önállóan, felügyelet nélkül ügyeleti munkát a XIX. kerületben. A tárgyaláson azonban a vádlott szavaiból kiviláglott, hogy Kispesten ez nem rendhagyó eset.

A vallomásokból az is kiderült, hogy az egyik – egészségügyi végzettséggel nem rendelkező – ügyeleti gépkocsivezető gyakorlottabb volt a vércukorszintmérő használatánál, mint maga az orvos, aki nem ismerte fel, hogy a műszer “HI” (high), vagyis magas értéket jelzett, nem pedig hibaüzenetet. P. Nóra arra hivatkozott, hogy a műszer használatára az egyetemen nem tanították meg, és arra a kerületi orvosi ügyeletet biztosító cég sem készítette fel.