Vádemelési javaslattal a Fejér Megyei Főügyészségnek továbbította a pusztaszabolcsi K. Péter emberölési ügyének nyomozati anyagát a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) – közölte a szervezet szóvivője szerdán az MTI-vel.

Bartha László közleménye szerint az NNI szervezett bűnözés elleni főosztálya előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást K. Péter ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2010. február 15-én Ercsibe, szülei lakásába csalta O. Gábor pusztaszabolcsi lakost, majd ott egy kétszázezer forintos tartozás miatt baltával megölte, áldozata holttestét Pusztaszabolcson, bérelt háza kertjében elásta.

O. Gábort a hatóságok egy ideig eltűntként keresték. Az NNI a nyomozás során, 2010. november 23-án találta meg a sértett holttestét a kertben. K. Pétert a kihallgatása során a bűncselekményt elismerte. A férfit az illetékes bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

A gyanúsítottal szemben a NNI a büntetőeljárást befejezte, az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a Fejér Megyei Főügyészségnek elküldte – tájékoztatott a szóvivő.