Az Országgyűlés mai ülésén több ponton is változtat a jelenlegi médiaszabályozáson, emellett elfogadhatja Selmeczi Gabriella nyugdíjügyi megbízott magánnyugdíjról és a magánnyugdíj-pénztárakról szóló törvénymódosító javaslatát is. A képviselők a nap végén az adótörvények változtatásának tárgyalását folytathatják.

A parlament ülése reggel 9 órakor, határozathozatalokkal kezdődik. Elsőként a fideszes Selmeczi Gabriella javaslatáról döntenek, amely biztosítja, hogy a társadalombiztosítási nyugdíjrendszerbe idén visszalépő tagok követelését állampapírban, illetve készpénzben utalják át a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapnak (NYACSA). A javaslat alapján a magánnyugdíj-pénztáraknak a visszalépés során az átadásra kerülő követelések értékét 2012. október 12-ig kell állampapírban és pénzben átadniuk a NYACSA részére. A követelésnek legalább a visszalépő tag – 2012. május 31-i értéknapon fennálló – portfolióján belüli állampapír-aránynak megfelelő részét kell állampapírban teljesíteni. Az átadott állampapírok az értékpapírszámlán történő jóváírás napján a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap tulajdonába kerülnek.

A szavazásra kerülő másik javaslat a médiaszolgáltatásokkal és a sajtótermékekkel összefüggő törvények módosításáról szól. A kormány javaslatának elfogadása esetén az újságíró vagy a szerkesztőség a jövőben nem lesz kötelezhető informátora felfedésére, erre kizárólag egyes büntető eljárásokban utasíthatják a média munkatársait. A változtatással szűkülnének a média- és hírközlési biztos jogkörei, amelyek csak az elektronikus hírközlésre vonatkozóan maradnának fenn.

Az ülésnap végén az adózást érintő egyes törvények módosításáról tartanak részletes vitát, míg az egyes család- és cégjogi eljárások egyszerűsítéséről szóló indítványról általános vita kezdődhet.