Alkoholt és cigarettát is lefoglaltak az M7-es autópálya táskai és töreki pihenőjében a társhatóságokkal közös ellenőrzésen a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szakemberei – közölte a NAV Dél-dunántúli Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának szóvivője kedden az MTI-vel.

Bus Szilvia tájékoztatása szerint a somogyi akcióban pénzügyőrök, adóellenőrök, rendőrök, tűzoltók és kormányhivatalnokok, összesen csaknem 70 ellenőr vett részt.

A szóvivő azt írta: a pénzügyőrök a táskai pihenőhelyen kilenc jövedéki törvénysértést derítettek fel; lefoglaltak csaknem 25 liter alkoholterméket 47 ezer forint értékben, valamint 78 doboz cigarettát 53 ezer forint értékben; összesen 180 ezer forint jövedéki bírságot szabtak ki. Hozzátette: az M7-es autópálya töreki pihenőjében további két esetben lefoglaltak 1,5 liter alkoholterméket 23 ezer forint értékben, továbbá 20 doboz cigarettát, és összesen 40 ezer forint jövedéki bírságot szabtak ki.

Bus Szilvia közölte továbbá, hogy összesen 40 ellenőrzést végeztek a táskai pihenőhelynél és a taszári körforgalomnál a foglalkoztatás szabályszerűségére vonatkozóan. Három esetben bejelentés nélküli foglalkoztatást rögzítettek, további háromban pedig késedelmes bejelentést. Az ellenőrzött adózók között volt, aki segítő családtagként működött közre a napi munkavégzésben, de ez 2012. január 1-jétől már nem fogadható el szabályos jogviszonyként – tette hozzá a szóvivő.