Helybenhagyta a Szegedi Ítélőtábla Gyurisné dr. Komlóssy Éva vezette büntető tanácsa a rablás bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt Csiszár Imre ellen indított büntetőügyben a Csongrád Megyei Bíróság I. fokon meghozott ítéletét.

Így a vádlott jogerős büntetése 3 év 1 hónap börtön és 4 év közügyektől eltiltás lett. Az ítélet indoklásában elhangzott, hogy az I. fokon eljáró bíróság minden körülmény alaposan mérlegelt, és az elkövetett cselekmény súlyához mérten arányos büntetést szabott ki, így annak enyhítése szóba sem jöhetett.

A vádlottat – aki egy szegedi középiskolában tanult, miután kőműves szakképesítést szerzett – valamint 3 társát a rendőrök 2009. március 29-én éjjel Szegeden a Felső-Tisza-parton igazoltatták, miközben egy személykocsiban ültek. A járőrök az autót átvizsgálták, és ennek során egy nejlonszatyorban 22,4 gramm kábítószergyanús növényi terméket találtak, míg a vádlott nadrágzsebéből egy borsószem nagyságú kábítószergyanús anyagmaradvány került elő. Mivel a vádlott vállalta a nyomozás során, hogy kábítószer-függőséget gyógyító kezelésen vesz részt, a nyomozást 2009. április 20-án 1 évi időtartamra felfüggesztették. A vádlottat 2009. április 23-án is kábítószer fogyasztása után ellenőrizték a rendőrök, de mivel ekkor is vállalta a gyógykezelést, ezt a nyomozást is 2009. július 23-án egy évre felfüggesztették. A vádlott a kezelést meg is kezdte, de pár hónap után megszakította, így az elterelés feltételeinek nem felelt meg.

2009. szeptember 2-án 17 óra 30 perc körül a vádlott, arcát egy fehér törülközővel eltakarva, bement a szegedi Minimál ABC-be, kezében tartva egy műanyag játékfegyvert, és a bejárattól távolabb álló pénztárhoz lépett. Ezt követően ráfogta a pénztárosnőre a játékpisztolyt, és azt mondta: „Ez egy rablás, csak a nagy címleteket kérem!”. A vádlott ekkor egy sportzsákot tett le a pultra. Mivel a pénztárosnő nem tett eleget a felszólításnak, és nem adta át a pénzt, a vádlott benyúlt a nyitott kasszába, abból kimarkolt egy köteg – pontosabban nem meghatározható összegű – ezerforintos bankjegyet. De ezt a pénzt nem tudta magával vinni, mivel a pénztáros megfogta a vádlott jobb kezét, míg a boltban tartózkodó vevő tenyér éllel rávágott a játékfegyvert tartó bal kezére. A vádlott ekkor elejtette a bankjegyeket, és sportzsákját felkapva, futva elmenekült, majd a cselekmény elkövetéséhez használt játékpisztolyt, törülközőt a sportzsákba rakta, és a Tiszába dobta, ahol azt megtalálták.

A vádlottat a személyazonosságának megállapítása után kiadott elfogatóparancs alapján másnap reggel 7 óra 30 perckor elfogták a rendőrök, és a vizsgálat során a vádlott vizeletmintájából kiderült, hogy nem sokkal korábban kábítószert fogyasztott – áll az I. fokon eljáró bíróság ítéletében.

Rablás bűntettének kísérletében és kábítószerfüggő személy által elkövetett kábítószerrel visszaélés vétségében mondta ki bűnösnek a Csongrád Megyei Bíróság 2011. november 8-án Csiszár Imre (1987 – szegedi lakos) vádlottat. Ezért őt a bíróság 3 év 1 hónap börtönre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, míg a vádlott és védője a büntetés enyhítése érdekében nyújtott be fellebbezést, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára.