Minden eddiginél könnyebb szót váltani az uniós intézményekkel és vezetőkkel annak az új honlapnak köszönhetően, amely nemcsak a készülő jogszabályokról nyújt tájékoztatást, de lehetőséget ad arra is, hogy a látogatók kommentálják az új javaslatokat és konzultáljanak a döntéshozókkal. Az „Ön hangja Európában” oldal azoknak szól, akik szeretnének kapcsolatban lépni képviselőikkel vagy éppen hasznos információkat keresnek az európai társadalombiztosítási rendszerekről.

Az „Ön hangja Európában” oldalt az Európai Bizottság indította, és rajta keresztül a Bizottság által indított nyilvános konzultációkhoz is hozzá lehet szólni. Jelenleg is több témában zajlik konzultáció, köztük például a rövid lejáratú exporthitel-biztosítással kapcsolatos állami támogatásról vagy az európai fúziós kutatási programról.

A honlapon keresztül EP-képviselőkkel, az Európai Bizottság tagjaival és akár Herman Van Rompuyjal, az Európai Tanács elnökével is kapcsolatba lehet lépni. Az oldal összegyűjti a politikusok blogjaihoz és Twitter‑oldalához, valamint az összes olyan online felülethez kapcsolódó linket, ahol az uniós intézmények jelen vannak.

A honlapról nem hiányoznak a gyakorlati, hasznos információk sem, legyen szó külföldi munkavállalásról, az uniós tagállamok társadalombiztosítási rendszereiről, vagy éppen brüsszeli lobbistákról vagy nyilvános közbeszerzésekről.

Az Európai Bizottság által működtetett honlap célja, hogy a felmerülő témákra és kérdésekre gyorsan és célzottan lehessen reagálni.