Fél évvel, 2013 januárjáig meghosszabbította az új polgári törvénykönyv (Ptk.) előkészítését koordináló miniszteri biztos megbízatását Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter.

Az Orbán-kormány kevéssel megalakulása után, 2010 júniusában kérte fel a Vékás Lajos professzor vezette szerkesztőbizottságot az új Ptk. tervezetének megalkotására, majd Székely Lászlót nevezte ki, hogy miniszteri biztosként koordinálja annak előkészítését.

A kódex tervezetét februárban bocsátották társadalmi vitára és – miután a kormány jóváhagyta – júliusban nyújtották be az Országgyűlésnek. A parlament várhatóan ősszel tárgyalja a törvénykönyvet, amely 2014. január 1-jén léphet hatályba, s a többi között a családjogi és a gazdasági társaságokra vonatkozó szabályokat is tartalmazza majd.

Az új Ptk. megalkotásáról szóló kormányhatározat alapján a miniszteri biztos feladata a végleges kódex elvi változtatásainak szakmai és társadalmi vitára bocsátása, ezek lebonyolítása és a hasznosítható észrevételek visszacsatolása.

A feladatáért havi 500 ezer forint díjazásra jogosult Székely László megbízatása a Hivatalos Értesítőben pénteken megjelent miniszteri utasítás szerint 2013. január 19-ig hosszabbodik meg.

Navracsics Tibor szintén meghosszabbította a nemzeti egységes kártyarendszer koncepciójának kidolgozásáért és megvalósításáért felelős Vetési Iván miniszteri biztosi mandátumát 2013. január 31-ig. A kártyarendszer célja az állam által kiadott okmányok egységesítése, számuk csökkentése.