Elkezdődött a Fővárosi Közgyűlés csütörtöki ülése, ahol többek között hitel igénybevételéről, és az emelt szintű közvilágítás visszaállításáról szóló javaslatokról dönt a testület.

Tarlós István főpolgármester a helyszínen módosítást nyújtott be a díszpolgári címek adományozásáról annak érdekében, hogy ne csak a rendeletben szabályozott időpontban, június 19-én lehessen az elismeréseket átadni, hanem más alkalmakkor is. Indoklása szerint a közeljövőben díszpolgári címet adományoznának olimpiai és paralimpiai aranyérmeseknek, valamint posztumusz Kocsis Sándor labdarúgónak.

A városvezető arról is tájékoztatást adott, hogy lemondott posztjáról a Budapesti Városüzemeltetési Központ (BVK) igazgatósági elnöke, Fodor István, valamint a testület két tagja, Bienerth Gusztáv és Papp Géza. Utódaikról október 3-án döntenek.

A testület a továbbiakban tízmilliárd forint hitel igénybevételéről, 25 milliárd forint összegű folyószámla-hitelkeret nyitásáról, valamint az emelt szintű közvilágítás visszaállításáról határoz.

A városligeti árusítás korlátozásáról, valamint a közterület-használati díjakból adható kedvezmények rendszeréről szóló javaslatot az előterjesztő visszavonta.

A napirendet 23 igen szavazattal, 9 szocialista képviselő tartózkodása mellett hagyták jóvá.