A Fővárosi Ítélőtábla is megerősítette, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa helyesen alkalmazza az úgynevezett Klub-szabályt a rádiós frekvenciapályázatok alaki vizsgálata során

Tájékoztatásuk szerint a bíróság a Rumba Rádió által Budapest 96,4 MHz-es frekvenciára benyújtott pályázatával kapcsolatban is a hatóságnak adott igazat, amikor szerdán meghozott jogerős ítéletében kimondta a pályázat alaki érvénytelenségét.

A hatóság emlékeztetett arra: a szabályt az a bírósági ítélet eredményezte, amely a Klubrádió által a Budapest 95,3 MHz-es frekvenciapályázat miatt indított perben született. Eszerint a pályázatoknak – a többi közt az aláírások tekintetében is – szigorú alaki kritériumoknak kell megfelelniük.

A médiatanács ezt tartotta szem előtt, amikor korábban a “Klub-szabály” alapján alakilag érvénytelenítette a Rumba Rádió pályázatát. A rádió tulajdonosai a hatóság döntésével szemben éltek a médiatörvényben biztosított jogorvoslattal, de a bíróság jogerősen a médiatanácsnak adott igazat.