Összesen 121 kilogramm marihuánát találtak a pénzügyőrök egy belépésre jelentkező kamionban a röszkei határátkelőhelyen, a 250 millió forint értékű drogot a teherautó ponyvamerevítő deszkáiban rejtették el.

Némedi Varga Éva, a NAV dél-alföldi regionális vám- és pénzügyőri főigazgatóság sajtóreferense elmondta, a pénzügyőröknek feltűnt a vásárnap éjjel érkező, az okmányok szerint üres teherautót vezető macedón sofőr ideges és zavart viselkedése, ezért a jármű röntgenvizsgálata mellett döntöttek. A röntgenképek a kamion ponyvamerevítő deszkáiban eltérő sűrűségű anyagot mutattak.

A pénzügyőrök a járművet félreállították, felnyitották, és észrevették, hogy a deszkák közül néhány teljesen új – a profi asztalos munka eredményeként hasonlít az eredetihez, de annál némileg vastagabb. A kábítószer keresésére kiképzett kutya drogot jelzett, ezért a különös deszkákat a pénzügyőrök szétvágták – közölte az őrnagy.

A gyanús deszkák 289 zsugorfóliás csomagot, összesen 121 kilogramm marihuánát rejtettek.

A pénzügyőrök a megközelítőleg 250 millió forint értékű kábítószer-szállítmányt, és a macedói férfit átadták a rendőrségnek. A sofőrt őrizetbe vették, ellene visszaélés kábítószerrel bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.