2012. október 26-án Párizsban, a Semmítőszéken tartotta soron következő közgyűlését és ahhoz kapcsolódóan V. Kollokviumát az Európai Unió Legfelsőbb Bírósági Elnökeinek Hálózata.

A Hálózat az uniós tagállami legfelsőbb bírói fórumok elnökei által a francia jog szabályai szerint Párizsban bejegyzett, egyesületi formában létrehozott szervezet, amely 2004-ben alakult. A Hálózat fő célkitűzései közé tartozik egy olyan európai szintű szakmai fórum megteremtése, amely egyrészről lehetővé teszi a különböző európai intézmények számára, hogy kikérjék a tagállami legfelsőbb bíróságok szakmai véleményét, másrészről biztosítja a tagállami legfelsőbb bírói fórumok számára, hogy tapasztalatokat és információkat cseréljenek egymással.

A párizsi találkozón, amelyen a Kúriát dr. Darák Péter, a Kúria elnöke képviselte, az egyesület elfogadta a 2011-es évről szóló tevékenységi és költségvetési beszámolót, valamint módosította az egyesület alapszabályát. A módosítás alapján létrehozták az úgynevezett tiszteletbeli tag és tiszteletbeli elnöki címeket. A magyar bírák számára is elismerés, hogy a tiszteletbeli elnöki címet elsőként dr. Baka Andrásnak, a Legfelsőbb Bíróság volt elnökének, a Kúria tanácselnökének adományozta az egyesület.

A közgyűléshez kapcsolódó V. Kollokvium témája egyrészt a legfelsőbb bírósági bírák kinevezése, másrészt az Európai Unió Bírósága és az Emberi Jogok Európai Bírósága bíráinak jelölése volt. A résztvevők – Lord Mance úrnak, az Egyesült Királyság Legfelsőbb Bírósága bírájának előadására reagálva – üdvözölték, hogy az európai bírák kiválasztásában a nemzeti bírósági vezetők is szerepet kapnak.

Az Európai Unió működéséről szóló szerződés 255. cikke alapján létrehozott nagy tekintélyű, európai bíráknak jelölt személyek alkalmasságáról véleményt adó, hét tagú bizottságban dr. Paczolay Péter, az Alkotmánybíróság elnöke is közreműködik. A találkozón részt vett Sergio Munoz Gajardo, Chile Legfelsőbb Bíróságának az elnöke is, aki a 2013. januárjában Santiago de Chilében megrendezésre kerülő nemzetközi konferenciára hívta meg az egyesület tagjait. Ennek a konferenciának többek között az a célkitűzése, hogy intézményesítse a dél-amerikai és karibi térség, valamint az Európai Unió tagállamai legfelsőbb bírósági fórumai vezetőinek együttműködését.