Büntetőeljárás indult Szabó Sándor, a Szombathelyi Városi Bíróság elnöke ellen, miután felfüggesztették mentelmi jogát és a Központi Nyomozó Főügyészség ezt követően még hetekkel ezelőtt gyanúsítottként hallgatta ki – adta hírül a HVG csütörtökön.

Hoós Tibor, a Szombathelyi Törvényszék megbízott elnöke az MTI érdeklődésére csütörtökön megerősítette, hogy folyik vizsgálat Szabó Sándorral szemben, ám egyéb információkkal nem kívánt szolgálni.

A törvényszék megbízott elnöke azt mondta: továbbra is Szabó Sándor a Szombathelyi Városi Bíróság elnöke, ellátja a feladatait, jelenleg azonban szabadságon van, pénteken dolgozik újra.

Hoós Tibor kérdésre elmondta azt is: a Szombathelyi Törvényszék elnökeként nincs jogában a városi bíróság elnökét felfüggeszteni munkaköréből, a törvény szerint arról csak szolgálati bíróság dönthet, az pedig, hogy ilyen eljárást ki kezdeményezhet, szavai szerint nem nyilvános.

A HVG információja szerint az eljárás “gyaníthatóan” munkájával kapcsolatban indulhatott a bírósági vezető ellen, mivel a nyomozók bírósági aktákat is magukkal vittek.

Az MTI tudósítója csütörtökön megpróbálta elérni Szabó Sándort, de egyelőre nem járt sikerrel.