Dr. E. K. mohácsi bíró ellen ittas járművezetés vétsége miatt emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség. Az ügyet elfogultság miatt a Szekszárdi Járásbíróság fogja tárgyalni.

Dr. E. K. 2011 december 9-én a pécsi Alkony utcában nagy sebességgel ütközött egy, az út jobb oldalán szabályosan parkoló autóval. Olyan erővel csapódott a gépjármű bal hátuljának, hogy az autót az előtte álló villanyoszlopnak préselte.

A sérült autó tulajdonosa elmondta: a helyszínre érve megpróbált egyezkedni, de a bíró folyamatosan telefonált autójában ülve. Megpróbált elhajtani, de az autója nem indult, ekkor gyalog akart menekülni, ezért rendőrt hívtak. Dr. E. K. hőzöngve hadonászott a rendőröknek bírói igazolványával, és mentelmi jogára hivatkozva nem volt hajlandó megfújni a szondát. A bíró közben megjelent ügyvédje is összetűzésbe került a rendőrökkel, bilincsbe verve vitték el. “Az ügyvéd meg is fenyegette a rendőröket, azt kiabálta, hogy maguk ki lesznek rúgva” – tette hozzá az autó tulajdonosa.

“A Központi Nyomozó Főügyészség ittas járművezetés vétségének gyanúja miatt rendelt el nyomozást. Az ügyben érintett bíró mentelmi jogának felfüggesztését követően, 2012. szeptember 7-én gyanúsítottként hallgattuk ki a bírót, aki elismerte a cselekmény elkövetését. A főügyészség az ügyben 2012. november 13-án ittas járművezetés vétsége miatt a Pécsi Városi Bíróságon vádat emelt” – mondta Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője. Az ügy elfogultság miatt most került át a Szekszárdi törvényszékre, ahol várhatóan tavasszal kezdik tárgyalni.