Az Országgyűlés következő kétnapos ülésén egyebek mellett folytatja a nemzeti dohányboltok kereskedelmi árrésének emeléséről szóló javaslat tárgyalását, majd vita kezdődhet az állami távszerencsejáték-szervezéssel összefüggő változtatásokról is.

A Ház ülése hétfőn 13 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, amit ezúttal is az interpellációk, azonnali kérdések és kérdések követnek. Rogán Antal Fidesz-frakcióvezető korábbi tájékoztatása szerint már ezen az ülésen függetlenként vesz részt Balogh József volt kormánypárti képviselő, aki azt követően lépett ki a képviselőcsoportból, hogy a gyanú szerint bántalmazta élettársát.

A parlament ezután a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság tavalyi beszámolójáról szavazhat, majd a honvédség részletes bontású létszámáról dönthetnek.

A határozathozatalok során emellett elfogadhatnak még a Nemzeti Földalapot és a hegyközségeket érintő törvénymódosításokat is, a felsőoktatásról szóló változtatás esetében ugyanakkor csak a képviselői módosító indítványokról szavazhat a parlament.

A szavazások után korábban tárgyalni kezdett javaslatok vitái folytatódhatnak, így egyebek mellett ismét terítékre kerülhet az a kormánypárti javaslat, amely a korábbi négy százalékról tíz százalékra emelné a hamarosan létrejövő nemzeti dohányboltok kereskedelmi árrését.

Kedden az önkormányzati segély kialakításával összefüggő törvénymódosítások általános vitájával kezdődhet az ülésnap. A későbbiekben pedig napirendre kerülhetnek az elektronikus anyakönyvezetés kialakításával összefüggő törvénymódosítás, valamint a polgári perrendtartást érintő változtatások.

A második ülésnapon várható a pénzügyi tárgyú törvénymódosító előterjesztés tárgyalása is. A képviselők utolsóként a távszerencsejáték-szervezéssel összefüggő módosításokat vitathatják meg.