Csak az tud komoly szellemi tevékenységet folytatni, jó döntéseket hozni, aki fizikai erőnlétére is odafigyel – fogalmazta meg a pénteken több mint 700 résztvevővel megkezdődött bírósági sportnapok fő célkitűzését az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke Gödöllőn.

Handó Tünde a Szent István Egyetem (SZIE) futballpályáján 25 csapat tagjai – az ország minden részéből érkezett bírák, igazságügyi alkalmazottak – előtt egyebek mellett arról beszélt, hogy reményei szerint a vasárnapig tartó sportversenyek és szórakoztató programok elmélyítik a bírósági szervezet alkalmazottai közötti emberi kapcsolatokat.

A mozgás, az együttlét öröme segíthet a “szakmai hiúság leküzdésében is”, hiszen az egyetem sportlétesítményeiben folyó küzdelmek során mindenki meggyőződhet róla, hogy érző, odafigyelő emberekkel dolgozik együtt a hétköznapokon – fogalmazott az OBH elnöke.

Külön öröm, hogy több csapatban a törvényszéki elnökök vállalták a kapitányi posztot – húzta alá Handó Tünde, majd köszönetet mondott a szervezésért a Magyar Bírói Egyesületnek, valamint Gödöllő városának, ahol nem először rendezik meg az országos bírósági sportnapokat.

Az immár ötödik alkalommal megrendezett, vasárnapig tartó versenyeken kispályás labdarúgásban, kosárlabdában, asztaliteniszben, teniszben és sakkban mérik össze tudásukat az egyes törvényszékek saját mezében küzdő csapatok az abszolút győztesnek járó kupáért, a különféle érmekért, ajándékutalványokért. A sportprogramot zenés, táncos rendezvények színesítik.