A Magyar Igazságügyi Akadémia az Európai Igazságügyi Képző Hálózattal (European Judicial Training Network – EJTN) közösen szervezi az EJTN Regionális Csereprogramjának (2012-2013) ötödik nemzetközi szemináriumát, amelynek témája a gyermekközpontú igazságszolgáltatás.

A szemináriumra 2013. november 4-8. között kerül sor a Magyar Igazságügyi Akadémián, a Visegrádi Országok és Németország fiatal bíráinak, ügyészeinek, bírósági és ügyészségi titkárainak, fogalmazóinak részvételével.

Az EJTN Regionális Csereprogramja azt a célt szolgálja, hogy határokon átnyúló együttműködést teremtsen a jó gyakorlatok megismerése és megosztása céljából az érintett országok fiatal szakemberei számára, az uniós jog illetve az egyes országok nemzeti jogainak megismertetésével úgy, hogy minden egyes szeminárium egy-egy speciális témát állít a középpontba. Az egyhetes szemináriumon a résztvevők megismerkednek a gyermekközpontú igazságszolgáltatásra vonatkozó nemzetközi és uniós szintű jogi szabályozással, a magyarországi szabályozás eredményeivel és kihívásaival, a kérdés büntetőjogi és családjogi vonatkozásaival, valamint a témához kapcsolódóan a mediáció lehetőségeivel.

A program az EJTN pénzügyi támogatásával valósul meg. A rendezvény munkanyelve az angol.