A Pharma IQ (nemzetközi online közösség, amely megosztja a gyógyszeriparra vonatkozó híreket,előadásokat, konferenciákat) március 18-i rendezvényének középpontjában a gyógyszerekkel kapcsolatos, az egész világra kiterjedő eredetellenőrzés és nyomonkövetés lehetőségei álltak.

A fórum a világhálón zajlott, az érdeklődők a regisztráció után ingyen hallgathattak meg sikersztorikat, és tájékozódhattak a legújabb fejlesztésekről is.

A rendezvény tájékoztatni kívánta az érdeklődőket a legújabb gyógyszeripari szabályozásokról, ajánlásokról és megoldásokat kínált azok használatára vonatkozóan, számol be cikkében a prnewswire.com.

A Pharma IQ szerkesztője, Andrea Charles szerint egy ilyen esemény „mindenkinek fontos, aki a gyógyszerek egyedi azonosítási rendszerének bevezetését tervezi”.

Az esemény társszervezője a Movillas Consulting nemzetközi árukövetéssel foglalkozó cég volt, valamint a Pharmacontrol Electronic GmbH, amely 20 éve foglalkozik intelligens, optikai alapú árukövetéssel a METTLER TOLEDO csoport tagjaként, továbbá a biotechnológiai, gyógyszerészeti és orvosi eszközök gyártásával kapcsolatos tanácsokat szolgáltató Enterprise System Partners is. Az interaktív előadások keddtől csütörtökig tartottak. A sorszámozás, nyomonkövetés és csomagolás témakörében sok témát érintettek, a szabályozásoktól az új technológiákon át a legjobb módszerekig.

Az esemény a piac azon szereplőinek kínált segítséget, akik még mindig küzdenek a hamisítással és a szabályozások megfelelő alkalmazásával. A tájékoztatásban és segítségnyújtásban a piac nagyobb szereplői fontos szerepet vállalnak.