Egyéves az új Polgári Perrendtartás - Lehetőségeket vagy akadályokat teremt az új törvény? - Szakértők válaszolnak | Budapest, 2019. február 8. péntek | Regisztráljon most!

Újabb érintettek kerültek fel az EU szíriai szankciós listájára - 192 személy és 62 szervezet ellen vannak érvényben büntetőintézkedések

2014.07.22. Jogi Fórum / MTI

Újabb természetes és jogi személyek kerültek fel az Európai Unió szíriai szankciós listájára - derült ki a tagállamok szakminisztereit tömörítő tanács keddi közleményéből.

A külügyminiszterek tanácsának döntése értelmében további három személyt sújtanak vagyonbefagyasztással és az uniós beutazási tilalommal, emellett pedig kilenc vállalat vagy szervezet, "entitás" vagyonát fagyasztják be az Európai Unióban a rezsim támogatása és a polgári lakosság elnyomásában betöltött szerepük miatt.

Ez az jelenti, hogy immár 192 személy és 62 szervezet, vállalat ellen lesznek érvényben büntetőintézkedések. Az újonnan listára tett természetes és jogi személyek neve szerdán jelenik majd meg az unió hivatalos lapjában, és a szankciók akkor lépnek érvénybe, ezért a közleményben nem tudatták, kikről és milyen szervezetekről, vállalatokról van szó, nehogy a hatálybalépés előtt kimenekíthessék befagyasztandó vagyonukat.

  • kapcsolódó anyagok
NEMZETKÖZI BÜNTETŐJOG