Lépésről lépésre a biztonságért címmel készített bűnmegelőzési társasjátékot a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság – tájékoztatott M. Toronykőy Márta alezredes, bűnmegelőzési osztályvezető.

A komplex fejlesztő csomag a mindennapi biztonsághoz szükséges szabályokkal ismertet meg, bepillantást engedve a rendőrség bűn- és baleset-megelőzési tevékenységébe, a társhatóságok munkájába. Az egy nap történéseit átfogó játék az otthonról való elindulástól a hazaérkezésig kalauzolja a gyermekeket és a játékos kedvű felnőtteket.

A készítők célkitűzése az volt, hogy a társasjáték használói a feladatok teljesítése közben szembesüljenek a mindennapok során előforduló élethelyzetekkel, és megtanulják az azokra adandó helyes választ. A játék többek között felhívja a figyelmet az ittas vezetés, a kábítószer-fogyasztás veszélyeire, valamint a környezetvédelem és az egészséges életmód fontosságára. A helyes ismeretek rögzítését Tudásbővítő munkafüzet segíti, a kisebb gyerekeket pedig egy kirakós játék szórakoztatja.

A társasjáték színes illusztrációit Németh György fotóművész, karikaturista készítette el, aki már évek óta részt vesz Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési munkájában.

A játékot először szegedi általános iskolásoknak mutatták be, és a tervek szerint még idén a megye valamennyi oktatási intézményébe eljuttatják.