Bírósági fogalmazói állásokat hirdetett meg több bíróság is az országban. Így fogalmazónak jelentkezhetnek azok, akik a Fővárosi vagy a Szombathelyi Törvényszéken, a Békéscsabai, a Kaposvári, a Kecskeméti, a Miskolci, a Nyíregyházi, a Székesfehérvári, a Jászberényi, az Ajkai vagy a Zalaegerszegi Járásbírságon szeretnének dolgozni ebben a beosztásban.

A bírósági fogalmazói állásokat az igazságügyi alkalmazottak szolgálati jogviszonyáról szóló törvény értelmében pályázat útján lehet betölteni. Az állásokra azok a magyar állampolgárok jelentkezhetnek, akik egyetemi állam- és jogtudományi diplomával rendelkeznek. A bírósági fogalmazói kinevezésre pályázók a pályázati eljárásról és a pályázat elbírálásnak módjáról a www.birosag.hu weboldalon, a Pályázatok címszó alatt megtalálható, a bírósági fogalmazók felvételi versenyvizsgájának szabályairól szóló 2007. évi 5. számú OIT szabályzatból részletesebben tájékozódhatnak.

A jelentkezők a pályázathoz csatolják jogi diplomájuk közjegyző által hitelesített másolatát, három hónapnál nem régebbi hatósági erkölcsi bizonyítványukat és a kitöltött jelentkezési lapot, amihez nyomtatványt a Kúrián, az ítélőtáblákon, a törvényszékeken szerezhetnek be, valamint letölthetnek a www.birosag.hu honlapról is.

A pályázatok és mellékleteinek beérkezési határideje: 2015. augusztus 31-e. Az írásbeli versenyvizsga időpontja szeptember 9-e, a szóbeli versenyvizsgát szeptember 22-én tartják. A pályázatokat október 28-ig bírálják el, míg az állások betöltésnek időpontja november 2-a.

A pályázatokat az Országos Bírósági Hivatalhoz (1055 Budapest, Szalay utca 16.) kell egy példányban személyesen vagy postai úton benyújtani.