Darák Péter főbíró kezdeményezésére és vezetői jóváhagyásával megvalósult a Kúria internetes honlapjának új arculati megújítása és fejlesztése.

A megújítási munkálat a tervezéstől a végleges forma kialakításáig mintegy tíz hónapot vett igénybe. Az esztétikai megújítás a magyar oldalra, az angol nyelvű felületre, valamint az akadálymentesített oldalra egyaránt vonatkozott.

A megújult honlap kialakításának legfontosabb célja a Kúria szakmai tevékenységének minél szélesebb körű bemutatása, imázsának növelése; a szakmai munkájában rejlő értékek megjelenítése; a hazai és nemzetközi együttműködéseink továbbfejlesztése volt. Emellett nagy hangsúlyt kapott egy letisztult, elegáns, jól strukturált, ezért könnyen átlátható, dinamikus, felhasználóbarát website megvalósítása, amely képekkel, videókkal változatosan illusztrálja és egészíti ki a szöveges tartalmakat.

A tervezésnél figyelembe vették a honlap látogatottsági statisztikája alapján átgondolt, tematikus blokkokra osztott új menüszerkezetet, az előkészítés során frissen kiválogatott felhasználható képanyagot, az időközben elkészült kúriai arculati kézikönyvnek a honlap megújításához szükséges részét – a logót, a betűtípusokat, a színkódokat.

A tervezés során a megváltoztatásra szánt honlap tartalmi elemeit átemelték az új honlapba, de új tematikus blokkokat hoztak létre; előirányozták a blokkok tartalmait jellegzetesen kifejező fotóval való megjelenítést, és a képi információk címszavakkal történő kiegészítését; létrehozattunk egy nyitó oldalt, és ahol célszerűnek láttuk, megváltoztattuk az almenüpontok sorrendjét. Ügyeltek arra, hogy a website domináns színei legyenek összhangban a Kúria logójának színeivel. Célul tűzték ki a responsive designt, azaz hogy a weboldal lehetőség szerint egységesen jelenjen meg mobiltelefonon, táblagépen és az asztali számítógépeken.

A megújított honlap a teljes körű esztétikai látványon kívül tehát, az alábbi újdonságokat is tartalmazza:

  • nyitó oldal
  • szöveges keresők
  • akadálymentesített változat
  • aktualitások (főoldalon az utolsó tíz közlemény megjelenítése, folyamatos frissítése)
  • új tematikus blokkok: hatályos iránymutatások, fotók – videók – hanganyagok
  • a Kúria Jogi Szakkönyvtára (a Kúriáról menüponton belül elhelyezett) almenüpont
  • a Kollégiumok sajtóközleményeinek egységes formai megjelenítése
  • a Kúria felsővezetőinek egységes bemutatása (új portréfotók)
  • képgaléria (több és új fotó)

A megújult honlap ITT megtekinthető.